Görüntülenme Sayısı

Bugün | Bu Ay | Toplam

 
140 | 305 | 9048      

146 Takipçi


  Telefon : 02242206610

 
İletişim

Artaç Ortopedi Protez ve Ortez Uygulama Merkezi

Adres : Altıparmak Caddesi Şehabettin Paşa Mah. Kanara Sk. Yeni İşhanı No:10/1

Telefon : 2242206610

Şehir : Bursa / Osmangazi

Gsm : 5336946591

Eposta : info@artacortopedi.com

Website : www.artacortopedi.com

 

 

DİZ ÜSTÜ LENF ÖDEM ÇORABI

#1653

Sıfır Yeni Ürün

Ürün sahibine mesaj gönderebilirsiniz. Ürün sahibini arayabilirsiniz.

 
Ürün Detayları

DİZ ÜSTÜ LENF ÖDEM ÇORABI

Variköz ven Hastalığı ( varis ) ile ilgili sık sorulan sorular
Varis yada tıp dilindeki adı ile variköz ven hastalığı, gelişmiş ülkelerde nüfusun %50 sini etkileyecek kadar yaygındır. Bacaklarınızdaki ağrı, şişkinlik, yorgunluk ve gece krampları gibi varislerinizle ilgili şikayetlerinizin hayatnızı olumsuz etkilememesi için , doktorunuzun önerdiği ilaç tedavisine ek olarak yaşam tarzında yapacağınız küçük değişiklikler, varis şikayetlerinizin iyileşmesinde katkıda bulunacaktır.

1)Varis nedir ?
Varis yaşam kalitesini etkileyen bir hastalıktır. Bacaklarınızdaki variköz venler (toplardamarlar) taşıdıkları kanı kalbinize doğru geri götürmekte zorlandıklarında genişlemeleriyle  ve boğumlu, kıvrımlı bir şekil almalarıyla ortaya çıkar. Varisler kozmetik bir sorun olmanın yanında bacaklarda ağrı, şişkinlik ve yanma hissine neden olabilirler. Hatta bazı varisler tıkanarak doku hasarına neden olabilirler. Ancak variköz venler ne kadar ileri seviyede olurlarsa olsunlar tedavi edilebilirler.
2)Varis tehlikelimidir?
Varis tek başına tehlikeli bir oluşum değildir. Ancak görünürde varis olan bacaklarda daha derin katmanlarda seyreden toplardamarlarda da variköz değişikliklerin olduğu varsayılabilir. Bu damarlarda kan dolaşımının bozukluğu tıkanmalara yani derin ven trombozuna neden olabilir. Uzun süren variköz hastalık zamanla bilhassa ayak bileği çevresindeki cilt dokusunda değişikliklere hatta iyileşmesi güç yaralara ( venöz ülser ) neden olabilir.
3)Varislerim yüzünden ne zaman doktora gitmeliyim ?
Eğer uzun süre oturduktan ya da ayakta durduktan sonra bacaklarınızda ağırlık hissi oluşuyor ve şişkinlik gözlüyorsanız; bilhassa ayak bileklerinizin çevresinde deride kırmızı ya da kahverengi renk değişikliği görüyorsanız; varisleriniz artan derecede ağrı veriyorsa ya da sizi görüntü olarak rahatsız ediyorlarsa doktorunuza başvurunuz. 
4)   Varis teşhisi için gideceğim doktorum bana ne gibi tetkikler yapabilir? Bunlar acı verir mi?
Doktorunuz öncelikle bacaklarınızı tetkik edecektir. Böylelikle varislerinizin bulunduğu bölgeleri, varislerin yan kullarını, varsa diğer varis hastalığı aşamalarına ait görüntüleri yani telenjiyektazileri ( ince örümcek ağı biçiminde kılcal damar genişlemeleri ) ve ödemin varlığını tespit etmeye çalışacaktır. Ardından gerek görürse ultrasonografi aracılığı ile varislerin daha derindeki seyirlerini görüntüleyecektir. Bu inceleme tamamıyla acısız, cilt yüzeyinden yapılan bir görüntüleme işlemidir.
5) Varis tedavisi nasıl yapılır ? 
Doktorunuz size öncelikle yaşam tarzınızda yapmanız gereken değişikliklere dair önerilerde bulunacaktır. Elastik bandaj ve varis çorapları semptomlarını gidermede size yardımcı olacaktır. Variköz venlerin tedavisinde hastalığın aşamalarına göre çeşitli tedavi seçenekleri vardır. Varis semptomlarını gidermede etkili veno-aktif ilaçları hastalığın ilk evresinden son evresine kadar kullanabilirsiniz. Skleroterapi ve daha çok telenjiyektazilerde de radyofrekans tedavisi uygulanabilmektedir. Skleroterapide, variköz venlerin içerisine özel bir madde enjekte edilir. Uzun yıllardır uygulanan cerrahi yöntemlere son yıllarda daha az invaziv olan endovenöz ( damar içi ) lazer tedavisi de eklenmiştir. 


 
Tüm Ürünler

 
Site Kullanım Ve Talep & Teklif & İlan Koşulları